Amazing living space by Studio Guilherme Torres

Studio Guilherme Torres

http://www.guilhermetorres.com.br

The house, designed for a young couple, abolished the spaces and traditional partitions.

From this premise, the big concrete box was covered with cumaru wood and created in the most regular part of the site, leaving the area in a trapezoid shape to the garden and pool.

The core concept of breaking paradigms was given right in the entrance: the entrance gate leads the guests to walk by the pool and come inside the house by the double height atrium, where the whole house communicates.

In the ground floor the single entrance wall hides the stairs, the living room area works as the link between the inside and outside, through big pivoting doors.

Simple solutions and few materials but used with generosity confer personality and a timeless touch for this project, showing a simpler way of living.

Adorable – in every sense!

Advertisements

About necessities123editor

Necessities123... "We live in an age where unnecessary things are our only necessities." [O. Wilde]
This entry was posted in Architecture, Architecture & Design, Art: Ars altera pars, Design, History of art, Photography, The Look of the Day and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s