Stari dobri Ladurée i stari dobri LANVIN…

Pariski poslastičar sa tradicijom dugom 150 godina Ladurée (osn. 1862.), nedavno je, 17.10.2012. godine, ponovo otvorio vrata svog čuvenog multinamenskog prostora u najlepšoj aveniji na svetu – Jelisejskim poljima, u broju 75, sa autentičnom fasadom iz doba Napoleona III, gde se nalazi poslastičarnica i kafe, prodavnica kolača, bombona, peciva, kao i izvanredan restoran u prelepom ambijentu u stilu Napoleona III, sa mermernim ukrasima, stubovima i autentičnim frizom, kao i autentičnim nameštajem u restoranu na prvom spratu… Bon retour! Lep povratak u sećanja iz rane mladosti i prijatne trenutke provedene za jednim stolom, koji je određenim danima bio moj!

Ove sezone, za Ladurée, posebnu kolekciju čuvenih makarona (Les macarons!), kao i dizajn ambalaže, priredio je dizajner modne kuće LANVIN, Alber Elbaz, čini se inspirisan stripom, možda i radovima umetnika J.M. Basquiat-a…

Bonne dégustation! 

M.N.

About necessities123editor

Necessities123... "We live in an age where unnecessary things are our only necessities." [O. Wilde]
This entry was posted in Art: Ars altera pars, Design, Men's Fashion, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s